Over de instructeurs


  Ab van Kints

    

 

Mijn hondenpassie is door mijn vrouw Margaret ontstaan. In 1990 haalden we ons eerste Ned. Kooikerhondje in huis en kort daarna de tweede.

Momenteel hebben we nog één Kooiker "Sukha" dit is de vijfde.

We hebben toen met beide de puppycurus gevolgd. Maar daar zag ik tijdens de cursus met onze eerste hondjes veel dingen die mij niet bevielen of niet goed werkten. Ik werd ook gevraagd om les te gaan geven. Een behoorlijke opleiding was er toen nog niet, je werd gewoon voor een groep gezet, kijk maar en doe het maar zoals de andere instructeurs het doen.

Ik zag al snel dat een goede opleiding noodzakelijk is om op een goede manier met honden en cursisten om te gaan. O&O kwam toen in beeld en heb daar de opleidingen gevolgd. Ben natuurlijk ook door middel van workshops, cusussen, lezingen, veel lezen en als lid van O&O op de hoogte gebleven van alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied (je moet bijblijven).

Ik vind het leuk om mensen te leren/helpen hun hond op te voeden en op een leuke manier met hun viervoeter om te gaan. Dit vind ik erg leuk en een uitdaging.

Wij vinden het fijn als u bij ons op een leuke manier met uw hond bezig bent.
Shannon Peters-van Kooten

Shannon van Kooten

Hallo allemaal, mijn naam is Shannon Peters - van Kooten.

Ik heb een groot hart voor dieren en honden staan toch wel boven aan mijn lijst. Ik ben thuis opgegroeid met honden en sinds een aantal jaar heb ik het geluk om zelf een hond te hebben, onze Boomer Dexter. Samen met Dexter hebben we de puppycursus en jonge hondencursus bij hondenschool "Ons Schooltje" gevolgd en daarvoor heb ik met de hond van mijn ouders "gewoon lekker bezig zijn" gevolgd.

Dit heb ik zo leuk gevonden dat het me geïnspireerd heeft om ook kynologisch instructeur te worden. In 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding kynologisch instructeur bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en - opleiding. Ik ben erkend door de Raad van Beheer en volg nacholingscursussen en workshops om de erkenning te behouden.

Naast dat ik met veel plezier lesgeef op de hondenschool, kan je bij mij terecht voor verlatingsangsttrajecten, begeleiding bij vuurwerkangst en privétraining aan huis. Bijvoorbeeld wanneer je hond trekt aan de lijn, niet komt wanneer je roept, heel erg druk is in huis of moeite heeft met visite. Meer informatie en contact opnemen kan via de website: https://www.hondencoachshannon.nl

Ik geef met veel plezier les en hoop nog een hoop pups en hun eigenaar te kunnen helpen met het opbouwen van een fijne band met elkaar.

 

 

 

Hondenschool "Ons Schooltje"