Hondenschool "Ons Schooltje"

Over ons

  

  Ab van Kints

Mijn hondenpassie is door mijn vrouw Margaret ontstaan. In 1990 haalden we ons eerste Ned. Kooikerhondje in huis en kort daarna de tweede. Momenteel hebben we nog één Kooiker, Sukha, dit is de vijfde.

We hebben toen met beide de puppycurus gevolgd. Maar daar zag ik tijdens de cursus met onze eerste hondjes veel dingen die mij niet bevielen of niet goed werkten. Ik werd ook gevraagd om les te gaan geven. Een behoorlijke opleiding was er toen nog niet, je werd gewoon voor een groep gezet, kijk maar en doe het maar zoals de andere instructeurs het doen.

Ik zag al snel dat een goede opleiding noodzakelijk is om op een goede manier met honden en cursisten om te gaan. O&O kwam toen in beeld en heb daar de opleidingen gevolgd. Ben natuurlijk ook door middel van workshops, veel lezen en als lid van O&O op de hoogte gebleven van alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied (je moet bijblijven).

Ik vind het leuk om mensen te leren/helpen hun hond op te voeden en op een leuke manier met hun viervoeter om te gaan. Dit vind ik erg leuk en een uitdaging.

Wij vinden het fijn als u bij ons op een leuke manier met uw hond bezig bent.

(geplaatst augustus 2011)
Barbara Smits

Mijn hele leven al ben ik een grote dierenvriend en heb ik altijd met honden en katten geleefd van huis uit. Ook liet ik graag honden uit in de buurt. Ik zei als klein meisje “Later ga ik in de horeca werken, net als mijn opa of ik ga met honden werken”. Na 30 jaar in diverse (management)functies in de horeca en de evenementenwereld gewerkt te hebben is het nu tijd om mijn andere passie op de voorgrond te plaatsen.

Jarenlang heb ik geen hond gehad, omdat ik fulltime werkte. Sinds een poosje heb ik weer meer tijd en was de keuze om weer een hond te nemen snel gemaakt. Heerlijk om er samen met mijn trouwe viervoeter (een mix van een American Bully en een Engelse Stafford) op uit te trekken.

In februari 2017 ben ik gestart met trainen in de Puppygroep met mijn hond bij de Dierenbescherming. Omdat er daar hard vrijwilligers nodig waren ben ik de instructeurs opleiding Gehoorzame Huishond bij de Dierenbescherming gaan doen. Deze heb ik inmiddels in maart 2018 succesvol afgerond. Ik geef op maandagavond les op de hondenschool bij de Dierenbescherming en sinds augustus 2018 ook op hondenschool “Ons Schooltje”. Dat doe ik met heel veel plezier!

Op dit moment doe ik nog de opleiding tot therapiehond begeleider bij Dogswork. Voor die opleiding werk ik met de grootste vriend van mijn hond Link; mijn buurhond Sjef, een labrador. Als ik deze opleiding afgerond heb zal ik ook nog een andere opleiding gaan volgen tot kynologisch instructeur om mezelf nog verder te ontwikkelen.

Wat ik geweldig vind aan het positief trainen en begeleiden van de baas-hond combinaties is dat je kunt zien dat ze een band met elkaar opbouwen en elkaar steeds beter gaan begrijpen… Super leuk om samen met de baasjes en de honden aan de slag te gaan om het beste van die twee er uit te halen!

(geplaatst november 2018)Shannon Peters-van Kooten