Over de instructeurs


  Ab van Kints

    Mijn hondenpassie is door mijn vrouw Margaret ontstaan. In 1990     haalden we ons eerste Ned. Kooikerhondje in huis en kort daarna de              tweede. Momenteel hebben we nog één Kooiker, Sukha, dit is de vijfde.

    We hebben toen met beide de puppycurus gevolgd. Maar daar zag ik     tijdens de cursus met onze eerste hondjes veel dingen die mij niet bevielen     of niet goed werkten. Ik werd ook gevraagd om les te gaan geven. Een     behoorlijke opleiding was er toen nog niet, je werd gewoon voor een groep     gezet, kijk maar en doe het maar zoals de andere instructeurs het doen.

    Ik zag al snel dat een goede opleiding noodzakelijk is om op een goede     manier met honden en cursisten om te gaan. O&O kwam toen in beeld en

heb daar de opleidingen gevolgd. Ben natuurlijk ook door middel van workshops, veel lezen en als lid van O&O op de hoogte gebleven van alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied (je moet bijblijven).

Ik vind het leuk om mensen te leren/helpen hun hond op te voeden en op een leuke manier met hun viervoeter om te gaan. Dit vind ik erg leuk en een uitdaging.

Wij vinden het fijn als u bij ons op een leuke manier met uw hond bezig bent.

(geplaatst augustus 2011)
Barbara Smits


Mijn hele leven al ben ik een groot dierenliefhebber.

Jarenlang heb ik geen hond gehad, omdat ik fulltime werkte. Sinds een poosje heb ik weer meer tijd en was de keuze om weer een hond te nemen snel gemaakt. Heerlijk om er samen met mijn trouwe viervoeter (een mix van een American Bully en een Engelse Stafford) op uit te trekken.

In februari 2017 ben ik gestart met trainen in de Puppygroep met mijn hond bij de Dierenbescherming. Omdat er daar hard vrijwilligers nodig waren ben ik de instructeurs opleiding Gehoorzame Huishond bij de Dierenbescherming gaan doen. Deze heb ik inmiddels in maart 2018 succesvol afgerond. Ik geef op maandagavond les op de hondenschool bij de Dierenbescherming en sinds augustus 2018 ook op hondenschool “Ons Schooltje”. Dat doe ik met heel veel plezier!

Op dit moment doe ik nog de opleiding tot therapiehond begeleider bij Dogswork. Voor die opleiding werk ik met de grootste vriend van mijn hond Link; mijn buurhond Sjef, een labrador. Als ik deze opleiding afgerond heb zal ik ook nog een andere opleiding gaan volgen tot kynologisch instructeur om mezelf nog verder te ontwikkelen.

Wat ik geweldig vind aan het positief trainen en begeleiden van de baas-hond combinaties is dat je kunt zien dat ze een band met elkaar opbouwen en elkaar steeds beter gaan begrijpen… Super leuk om samen met de baasjes en de honden aan de slag te gaan om het beste van die twee er uit te halen!

(geplaatst augustus 2018)Shannon Peters-van Kooten

Shannon van Kooten


Hallo allemaal, mijn naam is Shannon Peters - van Kooten sinds 1 mei loop ik mee bij hondenschool Ons Schooltje om het vak van kynologisch instructeur te leren.

Ik heb een groot hart voor dieren en honden staan toch wel boven aan mijn lijst. Ik ben thuis opgegroeid met honden en sinds 1 jaar heb ik het geluk om zelf een hond te hebben, onze Boomer Dexter. Samen met Dexter hebben we de puppycursus en jonge hondencursus bij de hondenschool gevolgd en daarvoor heb ik met de hond van mijn ouders "gewoon lekker bezig zijn" gevolgd.

Dit heb ik zo leuk gevonden dat het me geïnspireerd heeft om ook kynologisch instructeur te worden. Eind dit jaar start ik met de opleiding en daarna hoop ik zelf een puppygroep te kunnen trainen. Tot die tijd ben ik op het veld te vinden om Ab en Barbara te ondersteunen en vooral veel in de praktijk te leren.

(geplaatst mei 2019)Hondenschool "Ons Schooltje"